Изложбата „Жътва по никое време” открива Бина Сандърс в АУБ
Изложбата „Жътва по никое време” открива Бина Сандърс в АУБ / netinfo

Изложба под надслов „Жътва по никое време” ще открие Бина Сандърс в Американския университет в България. Бившата кметица на с. Делвино ще покаже „изложба с много неизвестни”, както самата тя я определя. Стилизирани човешки фигури и предмети от традиционния български бит умело са изваяни върху гипс от ръката на Бина.

30 са пластиките, които тя ще покаже на посетителите на изложбата.

„Изкуството ми е като мен самата – извънгабаритно”, казва Бина на шега. „То не може да се сложи в определения и рамки. Творбите са в типичния „Бинасандърски” стил”, допълни тя. Според нея „пластиките са пълнокръвни, защото показват истинския живот”. Това е дванадесетата самостоятелна изложба на Бина Сандърс.

Изложбата ще бъде открита със специалното участие на хора на ансамбъл „Пирин”. На откриването са поканени да присъстват официални лица от Министерство на културата, областна администрация – Благоевград, както и всички селски кметове от община Благоевград.

„Жътва по никое време” се организира със съдействието на отдел „Университетски връзки” към АУБ. През последните три години отделът е организирал близо 30 изложби, предоставяйки възможност на благоевградската общественост да се наслади на различни видове изкуства – от фотографията, през пластиката, до картините.

Изложбата, която официално ще се открие на 6 февруари от 19.00 часа ще бъде отворена за посещения от 4 до 15 февруари във фоайето на първия етаж на университета.

Други новини от Благоевград