/ netinfo
В предаването очаквайте още евродепутата Ева Майдел и актрисата Цветана Манева
Гледайте този уикенд в предаването „Събуди се" с водещи Мира Иванова и Лора Крумова интересни гости по актуални теми.

В събота при Мира Иванова ще видите евродепутата Ева Майдел в специално интервю от Брюксел за зрителите на „Събуди се“ за бъдещето на Европа и мястото на България в него.

В „Говори с Ива“ пред Ива Софиянска – Божкова застава актрисата Луиза Григорова в разговор за любовта към публиката на българския театър и кино и за ролята на д-р Добрева в хитовия български медицински сериал „Откраднат живот”.

Отец Боян Саръев също ще бъде сред гостите на съботния ефир - за отношенията между българската и македонската църква след договора ни за добросъседство и добрите отношения между двете страни - очаквайте директно включване от Кърджали.

Водещата Ани Салич и поп изпълнителката Михаела Филева ще разкажат в студиото на предаването за общия благотворителен спектакъл на NOVA и УНИЦЕФ – телетона "Бъди част от положителната промяна за всяко дете".

В „Къси разкази“ Мария Йотова разказва как четири български града се оказаха с табели, направени от противогази, целта - да се привлече вниманието върху проблемите с мръсния въздух. За първи път ще видите какво се случва на
нелегална акция на Destructive Creation - групата, която преди години превърна войниците от Паметника на Съветската армия в комикс герои.

Адвокат Николай Хаджигенов, журналистът на NOVA Миролюба Бенатова и специалистът по киберсигурност Спас Иванов ще дискутират темата „Защо се заличават профили във Фейсбук?.“

В неделя при Лора Крумова очаквайте архитекта на разширяването на Европа Гюнтер Ферхойген. Ще се разпадне ли Европа? Как изглеждаше България по време на присъединяването и днес - 10 години по-късно.

Триумфалната кралица на драмата в българския театър и кино Цветана Манева застава тази седмица пред Мон Дьо. За демокрацията, която се опита да я отрече, за миналото, което я превърна в легенда, за днес и утре, за провала и успеха, за голямата загуба и голямата любов.

Народът срещу Калин Терзийски – колко струват успехите в спорта и колко в литературата? Краси Боев разговаря с писателя Калин Терзийски.

Новата любима актриса на България от сериала на NOVA „Откраднат живот“ Диана Димитрова също ще бъде част от гостите на предаването. Пред Василена Гръбчева тя разказва за рисуването, писането и актьорството.

В рубриката си „Да хванеш гората“ Галя Щърбева разказва историята на едно българско село – Паламарца, в което половината от хората, живеещи там са чужденци от Англия, Ирландия, Франция, Нигерия и Тайланд.

Естрадната легенда Маргарита Хранова ще представи семейството си при Лора Крумова, а Веселин Маринов ще сподели емоциите си след концертите си в студиото на предаването.

Не пропускайте "Събуди се" в събота и неделя с водещи Мира Иванова с Лора Крумова от 8.00 до 11.00 ч. по NOVA.