/ DarikNews.bg, архив
Мини киномаратон от два невероятни филма предлага на своите фенове Лента, част от Нова Броудкастинг Груп. Първото предложение за петък, 24 февруари, е великолепният екшън „Джон Уик 2“. Това е продължението на хита от 2014 г. „Джон Уик“, който успя да реализира заветните 86 милиона долара приход. Легендарният наемен убиец Джон Уик (Киану Рийвс) е заставен да се завърне към старите си навици, за да овладее сенчеста престъпна гилдия на убиици. Задължен от кръвна клетва, Джон заминава за Рим, за да се изправи срещу някои от най-опасните убийци в света.

Режисьор на филма е Чад Стахелски, известен с работата си по първата част. Сценарият е на Дерек Колстад („Пратката“ и „На мушка“). Със страхотната си игра звездите Киану Рийвс, Лорънс Фишбърн и Руби Роуз ще ни пренесат в подземния свят за 120 минути. Това е първият съвместен проект на Л. Фишбърн и К. Рийвс от "Матрицата" насам и е заснет основно в Ню Йорк.

Второто предложение, което не е за изпускане е забавната история за ученическия живот и свободата “Училището: Най-лошите ми години”.

Находчивият тийнейджър Рейф Качадориън (Грифин Глък) попада в недружелюбната среда на новото си училище, където се налага да се съобразява с много и нелепи правила - не внасяй храна отвън, не говори, не се смей, не рисувай. Но той не може да се примири с тях, както и с наложената от директора липса на творчество. Рейф полага големи усилия, за да промени нещата и заедно със своите приятели измислят план. План, който нарушава всяко едно правило и дава свободата на учениците да полудуват. Успява ли Рейф да се превърне в най-известното момче в училище, ще разберете след 92 минути забавление.

Лентата е създадена по сценарий на Крис Бауман („Баш обирджии“). Зад талантливата режисьорска работа на Стив Кар (Доктор Дулитъл 2), стои харизмата и таланта на актьори като Грифин Глък и Лоурън Греъм.

Лента е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. След топ филмовите предложения на Лента през 2016 са: "Зрителна измама 2" и "Механикът: Възкресение", завладяващите комедии – „Моята голяма луда гръцка сватба 2”, „Денят на мама”, „Любезните пичове”, "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", „Кучешки живот“, приключенските фентъзи филми „Добрият великан” и „Часът на чудовището“ и революционните хитове в трилър-жанра „Игра на нерви“, „I.T.”, премиерите на „Маймуна”, „Deepwater Horizon: Море в пламъци“, „Момичето от влака“, „Операция Ескобар“. След приказната анимация „Балерина“, великолепния мюзикъл “La La Land” с 8 награди Critics' Choice Awards и 7 номинации за Златен Глобус, „Свободния щат“ с Матю Макконъхи, идват и двете най-актуални предложения – лудият екшън „Джон Уик 2“ и семейната комедия “Училището: Най-лошите ми години”, които ще се завъртят в кината от 24 февруари.

Подробна информация за заглавията, разпространявани от „Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.