Историята на момчето с церебрална парализа стигна до сърцата на хиляди българи
Разказ, който трогна много зрители, получи добра развръзка, съобщава NOVA. 14-годишният Георги заминава за безплатно лечение в Словакия. Историята му стигна до сърцата на хиляди българи и той получи подкрепата,от която се нуждаеше, за да спечели фотоконкурса.

Само клик в Интернет беше нужен, за да се сбъдне мечтата на едно семейство. Борбата на 14-годишното момче с церебрална парализа за рехабилитация се превърна в обща кауза. Разказахме ви за него в петък, а днес той вече е победител с 77 507 гласа.

Гласувайте за тази снимка, подкрепете лечението на дете


"И сме много щастливи. Искам да благодаря на всички. Благодарение на общите усилия на всички българи у нас и в чужбина. Действаха като един в името на една кауза, и то една много хубава кауза", сподели майката на Георги.  Българската снимка получи най-голяма подкрепа и му спечели напълно безплатен курс на терапия в словашки медицински център.

По време на конкурса неотлъчно зад болното момче застават и неговите учители. Палци на Георги стискат през цялото време и съучениците му. До важната рехабилитация остава около месец. 14-годишното момче ще замине за Словакия в средата на юли.
nova.bg