Данаилов откри XI-тото издание фестивала Сцена на кръстопът
Данаилов откри XI-тото издание фестивала Сцена на кръстопът / netinfo

На сцената на Античния театър, под открито звездно небе, министърът на културата проф. Стефан Данаилов даде ход на XI-тото издание на Есенния Международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът". Проф. Данаилов, който е основател и арт-директор на фестивала, благодари на организаторите, спонсорите и на всички, уважили събитието, и поднесе почетен фестивален приз на големия български артист Тодор Колев.

Поздравления и пожелания за успехи на фестивала изказаха заместник-кметът на Пловдив Анастас Бадев и директорът на Драматичен театър-Пловдив Емил Бонев. Мюзикълът "Оливър!", с който стартира театралният форум, отведе гостите на събитието в епохата на 17 и 18 век. Екип от 107 артисти и сътрудници на Младежки театър "Николай Бинев" бяха на сцената и зад нея.

Режисьорът Андрей Аврамов е представял "Оливър!" и преди 20 години. Актьорите се превъплътиха в нехарактерни за тях образи и представиха интересни монолози, различна актьорска игра и хореография.

След спектакъла имаше коктейл в затворен кръг с вина, различни сирена и грозде в хотел "Лайпциг" – домакин на фестивала. Присъстваха министърът на културата, представители на Община Пловдив, театрали, спонсорите на фестивала, медиите, които отразяват събитието и други гости.