Лъчезарната и любопитна Симона Йорданова днес ни моли за съдействие. Мечтата на 10-годишната красавица, която страда от ДЦП (спастична квадри пареза), е да проходи.
 
Надежда за сбъдване на мечтата на Мони дава болница Лив Хоспитал в Истанбул, където могат да бъдат инжектирани стволови клетки в крачетата. Това според специалистите ще се ускори процеса на раздвижване и Симона ще проходи.
 
Офертата е за шест вливания, които струват 9000 щатски долара (цената за един курс) и 20 физиотерапии на цена 2000 долара. Общо 56 000 долара e необходимата сума за лечението.
 
За съжаление, цяла година семейството отлага процедурите, защото сумата е непосилна за тях. От Фонда за лечение на деца в чужбина пък са им отказали финансиране, защото в България няма подобен вид лечение и се смята за експериментално.
 
От март 2018 г. Симона има активна Фейсбук страница. Има също и в HelpKarma, а от септември 2018 г. е стартирана ДМС кампания. До 17 юни събраната сума по дарителската й сметка е 27 025 лева. Необходими са още 75 000 лв.
 
Малко повече за лечението до момента
 
Детето няма епилептични пристъпи. От осем години ходи на физиотерапия, логопед и психолог. Преди две години й откриват луксация на двете тазобедрени стави. До момента на Мони са правени пет операции в Пловдив: тенотомия на адуктори на бедрата, удължаване на сухожилията на флексура на лявото коляно, удължаване на ляво  странично сухожилие, удължаване на сухожилията на флексура на дясното коляно, както и удължаване на дясната страна на сухожилията. След интервенциите Мони вече може да се обръща от гръб по корем и обратно.