Българите са склонни да подкрепят всякакви мерки, с които да се въведе повече ред в училищата – униформи, забрани, учители да посещават домовете на ученици при отсъствия. Това сочат резултатите от изследване, финансирано и проведено от „Галъп Интернешънъл”, съобщи NOVA.

Дрехите за ученика – всичко накуп, за да няма закъснения

Проучването е проведено по метода „лице в лице“ сред 802 души между  между 4 и 10 септември.

Пет строги правила в японските училища, които никой не нарушава (ВИДЕО)

„Трябва да се направят няколко уточнения. Данните показват ясните разлики в мирогледа на поколенията у нас по въпроса как да бъдат възпитавани децата и дали шамарите са метод за дисциплина. Младото поколение е по-либерално настроение. По-възрастното приема по-лесно един възпитателен шамар от учителя. Някои маргинализирани общности не са против агресията между учениците. Имаме поколенчески разлики”, поясни пред NOVA Първан Симеонов.

5 грешки на родителите при възпитанието на децата

Данните са от независимата от външно финансиране изследователска програма „Политически и икономически индекс“ на „Галъп интернешънъл“. Последната вълна на изследване е проведена по метода „лице в лице“ сред 802 души между  между 4 и 10 септември. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.
nova.bg