/ iStock/Getty Images
Много събития, свързани с Коледа, бяха отменени тази година заради коронавирусната пандемия. Денят на коледния пуловер - годишна инициатива в подкрепа на благотворителната организация "Спасете децата", обаче настъпи и ограничителните мерки не могат да попречат на отбелязването му във Великобритания, пише в. "Дейли стар".

Желаещите да спазят благотворителната традиция могат да се издокарат у дома или в офиса, спазвайки социална дистанция. Мераклиите да покажат коледните си пуловери - нови или носени и преди, на повече хора могат да използват платформата за видео разговори Зуум.

Идеята на инициативата е британците да облекат своите пуловери с коледни мотиви - елени, снежни човеци, елхи, и стоплени от дебелата зимна дреха, да разтворят сърцата си за благотворителност. За да "заслужат правото" да се издокарат с тематични пуловери, възрастните са призовани да дарят две лири, а малчуганите - една, на организацията "Спасете децата".



Колкото по-смешен, крещящ и жизнерадостен е избраният пуловер, по възможност гарниран със светеща украса или помпони, толкова по-добре.
Организаторите смятат, че Денят на коледния пуловер дава възможност на хората по забавен начин да проявят щедростта си, като същевременно помага да се разпространи празничният дух.

коледeн пуловер
iStock/Getty Images

Благотворителният Ден на коледния пуловер се отбелязва във Великобритания в подкрепа на "Спасете децата" от 2012 г. в определен петък от декември. За първи път е честван на 14 декември 2012 г., припомня изданието.
БТА