Уругвайската федерация прикрила още пет случая на ухапване на Канибала
Уругвайската федерация прикрила още пет случая на ухапване на Канибала / снимка: Guliver/Getty Images

Футболната асоциация на Уругвай е скрила пет случая на ухапване на хора от Луис Суарес.

По-рано тази седмица нападателят на Ливърпул и Уругвай беше наказан с четири месеца забрана за футболна дейност и беше дисквалифициран за девет мача, след като ухапа защитника на Италия Джорджо Киелини. Освен случая с Киелини са известни още два подобни инцидента на Суарес.

През 2010 г., докато играеше за Аякс Суарес ухапа играч на ПСВ Айндховен, а през 2013 г. като играч на Ливърпул, уругвайският национал ухапа Бранислав Иванович от Челси.

Оказва се, че по време на разследването на дисциплинарната комисия на ФИФА, футболната асоциация на Уругвай се е опитала да прикрие още пет случая на ухапани играчи. Всички те са се случили в периода 2003-2006 г., когато нападателят е играл за Насионал Монтевидео, разкрива БГНЕС.

„Когато решаваха наказанието, ФИФА взе предвид само случая с Киелини и още два случая, но те знаят и за още пет инцидента. Има хора, които са се свързали с ФИФА и са разказали подробности. Те са разказали, че уругвайската федерация се е опитала да скрие случаите”, пишат медиите във Великобритания.