Ума Търман
Ума Търман / Guliver/Getty Images
Ума Търман ще е част от новия трилър на датския режисьор Ларс фон Триер "The House That Jack Built", съобщиха продуцентите на лентата, чиито снимки вече са започнали в Швеция.

Американската актриса ще застане редом до Мат Дилън и Бруно Ганц в първият режисьорски проект на Триер от излизането на "Нимфоманката" през 2013 г., в който Търман отново имаше роля. Актьорският състав се допълва и от пра-правнучката на Елвис Пресли - Райли Киоу, позната от филма "Лудия Макс: Пътят на яростта".

"Ума и Ларс работиха заедно за първи път в "Нимфоманката" и се допълваха по изключителен начин. Нямам търпение да видя какъв характер ще създадат заедно този път", каза продуцентът Луиз Вестх.

Първата част от снимките на лентата, която трябва да излезе през 2018 г., ще се проведат в Бенгтсфорс, близо до западния шведски град Тролхатан. През май снимките ще се преместят в датската столица Копенхаген.
 

Guliver/Getty Images


Действието в "The House That Jack Built" се развива през 70-те години и разказва историята на изключително интелигентния сериен убиец Джак (Мат Дилън), според когото убийството е форма на изкуство.

Известен със своя черен хумор и сцени на насилие и секс, Триер отбягва медиите от 2011 г. насам, когато беше изгонен от фестивала в Кан, след като каза пред журналисти, че симпатизира "малко" на Адолф Хитлер. По-късно той се извини за коментара си.
БГНЕС