Напоследък доста се пише и говори за една нова професия - тази на инфлуенсърите. И докато някои си мислят, че тази професия е нещо маргинално, то други правят стабилни доходи от нея.

Такъв е случаят и с 35-годишния Алекс Шанън, който стои зад Instagram профила Followthenap. Каналът "Скандално" във vbox7 разказва:
 
Инфлуенсърът качва в своя профил снимки от най-луксозните хотели на света.
 
Алекс все още работи, не разчита само на хобито си, макар че в интервю пред DailyMail призна, че в един от хотелите са му платили близо 50 000 евро, за да спи, закусва и публикува снимка.
 
В друг хотел пък са му дали бижута на стойност близо 40 000 евро, както и специален фотограф, за да се снима в една от стаите му.
 
Често хотелите подготвяли и специални закуски за специалния си гост. В един от тях Алекс е пил капучино с 24-каратово злато.
 
Въпреки това Алекс не е милионер. Не е роден и в богато семейство. Той се определя като амбициозен, креативен и любител на лукса.
 
"В един момент осъзнах, че всички инфлуенсъри правят толкова еднообразно съдържание, а има много очевидна ниша - хотелите", разказва още той. 
 
Самата идея му дошла на сън. Винаги обичал да спи и то до късно и решил да превърне хобито си в допълнителен източник на доходи. 
 
Тогава кой е любимият му хотел? Това е един от веригата Mandarin Oriental Paris, където нощувката струва 30 000 евро на нощ.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук