За да презаредят организма си, служителите трябва да имат възможност да поспят.
За да презаредят организма си, служителите трябва да имат възможност да поспят. / Thinkstock/Getty Images
Британски експерти призоваха официално да бъде въведен "тих час" на работното място следобед, когато хората да могат да поспят, съобщи Нюзру.

Съветник предлага: Едночасова „секс почивка” в работното време

Работата може да предизвика силен стрес. Трудните задачи и напрежение отначало повишават адреналина и активността. Този ефект обаче бързо преминава и настъпва физическа и умствена умора.
В крайна сметка това снижава продуктивността. Хората стават неспособни да изпълнят задачите си в срок. Креативността изчезва. За да презаредят организма си, трябва да имат възможност да поспят. Така способността им да вършат работата си ще се повиши, твърдят учени от университета на Лийдс. Подобна практика може да снижи също риска от диабет, съречносъдови проблеми, депресия, които са свързани с недостиг на сън.

Клюкарствайте за любов и секс в офиса, но никога срещу шефа

Ако човек е спал един час по-малко през нощта или има проблеми със съня, последствията за здравето могат да са сериозни.
Според статистиката 25 процента от хората спят по-малко от пет часа през нощта. Все повече хора страдат от недоспиване. С оглед на тази тенденция, ръководителите на компании би трябвало да въведат "тих час" в офисите, настояват учените.

Шефът предпочита "войниците", надушва "актьорите" отдалече

Те изтъкват, че ако хората спят само 20 минути в интервала от 14 ч. до 16 ч., креативността им ще се подобри, както и работата на имунната система. По-добрият имунитет ще намали отсъствията по болест.

И още за офиса:

Забраниха секса и алкохола в офиса на американска компания

Най-големите дразнители в офиса

Лошата страна на флирта на работното място
БТА