Ел Макферсън
Ел Макферсън / Getty Images
Австралийският супермодел Ел Макферсън се завърна на модния подиум след 16 години на Фестивала на модата в Мелбърн.

Тя дефилира на откриването на серията премиум подиуми на събитието, което се проведе в Кралската изложбена сграда. В двете модни ревюта на вечерта участваха марки като Aje, Ngali, Oroton, Anna Quan и Bianca Spender.

Родена през 1964 г., кариерата на Макферсън като модел продължава по-дълго от много австралийски модни марки.

През 1982 г., на 18-годишна възраст, тя се появява в телевизионна реклама на TAB Cola и след това се превръща в един от най-известните супермодели в света.
 


Тя става известна като "Тялото" след публикация на корицата на списание "Тайм" през 1986 г. и се появява на корицата на изданието за бански костюми на Sports Illustrated рекордните пет пъти.

Макферсън, която стартира редица бизнес начинания в областта на модата и красотата, се появи и на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. като австралийска икона.

Като актриса Макферсън се появява в поддържащи роли в "Сирени" (1994 г.), "Огледалото има две лица" (1996 г.) и като Джули Мадисън в "Батман и Робин" (1997 г.), както и в главни роли в "Край" (1997 г.) и "Южен Кенсингтън" (2001 г.). Има допълнителна роля в сериала "Приятели" и е водеща на епизод на Saturday Night Live.
 

Друг модел, Меган Гейл, се завърна на модния подиум по време на Фестивала на модата през 2023 г., за да открие есенно-зимното ревю за David Jones.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС