Стефан Илчев пя за болни деца
Стефан Илчев пя за болни деца / Личен архив

Стефан Илчев беше посрещнат с бурни аплодисменти на сцената на зала 1 на НДК в София. Той излезе с новото си парче Bad Boy в помощ на децата, болни от диабет. Изборът не беше случаен. Песента, по текст на Владо Михайлов и музика на Милен Македонски, има рекорден брой млади почитатели в мрежата още преди да бъде представена официално.

„Убеден съм, че подобни концерти не само имат място, но и са най-добрият начин да се помогне на нуждаещите сe, когато държавата е в тотална криза, а семействата изнемогват, въпреки че правят и невъзможното да спасят децата си", заяви Илчев минути преди началото на концерта, всички приходи от който отиват в помощ на най-малките, болни от нетипичната за възрастта им болест - диабета.

Стефан Илчев не за първи път участва и сам организира подобни благотворителни събития. Преди да се качи на сцената той призна, че е особено щастлив, защото предишната вечер от Израел се е завърнала 20-годишната Милена Денева от Бургас - момичето, за което Стефан организира два благотворителни концерта в родния си град и дори отказа сериозен ангажимент в чужбина, защото съвпадаше с единия от тях. 19-годишната тогава Милена, която страдаше от рядкото онкологично заболяване Сарком на Юинг се нуждаеше от дълго и скъпо лечение в Израел. „Тук я бяха отписали, а семейството й не знаеше кога ще се наложи да спре лечението там заради липса на пари. Но успяхме и сега всички сме щастливи. Затова съм категоричен, че ще продължа да го правя, както и много мои колеги, защото наистина това е едно от малкото неща, които имат смисъл", обясни певецът.