Семейство Буш ще пише мемоари
Семейство Буш ще пише мемоари / снимкa: БГНЕС

Президентът на САЩ Джордж Буш и съпругата му Лора ще пишат мемоари, съобщи Ройтерс, цитирана от БГНЕС. Според експерти на двойката ще бъдат предложен договор за седемцифрена сума.

В издателските среди считат, че Лора има какво повече да разкаже от съпруга си. Сигурно е, че семейство Буш ще получи по-голям хонорар от Бил Клинтън, който получи за мемоарите аванс от 15 млн. долара, още преди да е започнал да ги пише.

Самият Буш призна пред CNN, че по всяка вероятност ще се заеме с писането на мемоарите си след оттеглянето си от властта. Лора Буш, която е бивша библиотекарка, също изрази интерес към написването на книга. Книгоиздателите проявяват интерес и към мемоарите на вицепрезидента Дик Чейни. Обект на интерес, също така, е и Сара Пейлин, която е ухажвана от поне дузина големи издателства. Говори се, че губернаторката на Аляска ще получи минимум 7 млн. долара хонорар, ако се съгласи да напише книга.

Мемоарите на бивши политически величия в САЩ досега са имали променлив успех. „Моят живот“ от Бил Клинтън, издаден от „Рандън Хаус“, беше триумф. „Един американски живот“ от Роналд Рейгън, публикувана от „Саймън и Шустер“, обаче беше провал.