Коледните филми са една от най-обичаните семейни традиции през празничния сезон. Те ни пренасят в магически свят, изпълнен с топлина, любов и вълшебство. Всяка година с нетърпение очакваме новите коледни филми, които ще ни зарадват и ни накарат да се усмихнем.

„Замръзналото кралство“ (на английски: Frozen) е анимационен музикален фентъзи филм. Той е вдъхновен от приказката Снежната кралица от Ханс Кристиан Андерсен. Историята разказва за безстрашна принцеса, която тръгва на път заедно с търговец на лед, верния му елен и наивен снежен човек, за да намери отчуждената си сестра, чиито ледени сили по невнимание улавя своето кралство във вечна зима.

Замръзналото кралство 2
Форум Филм България

Замръзналото кралство
NOVA


Наистина любов 

Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични финали в коледната вечер


Блатната Коледа на Шрек

Шрек Трети
NOVA

Шрек е предпочитана поредица по време на Коледните празници, а 30-минутния филм "Блатната Коледа на Шрек" е една добра идея за семейно забавление..

Ето и сюжета: След настояване от магарето, Шрек неохотно обещава на жена си Фиона празнична изненада. Той отива до книжарницата, за да разбере какво точно представлява Коледата, но без успех. За сметка на това търговецът му продава "Коледа за селски идиоти" - пътеводител за прекарване на празника.

Гринч

Анимацията Гринч е създадена по книгата на Доктор Сюс How the Grinch Stole Christmas
Форум Филм България

Друг коледен филм, който не може да бъде пропуснат, е "Гринч". Това е историята на зеленото същество, което мрази Коледа и решава да я отнеме от всички. Но по пътя си той среща малко момиче, което му показва, че Коледа е повече от подаръци и украси. Филмът ни учи за силата на доброто и любовта.

Сам вкъщи

Маколи Кълкин беше Кевин в Сам вкъщи през 1990 г.
Gulliver/Getty Images

Безспорно един от най-известните коледни филми е "Сам вкъщи". Припомнете си комедията, тя разказва за малкия Кевин, който остава сам вкъщи по време на коледната ваканция. Той трябва да се справи с крадците, които искат да ограбят къщата. Филмът е пълен със забавни сцени и ни учи за важността на семейството и приятелите.