Нострадамус
Нострадамус / iStock/Getty Images
Древен ръкопис на латински на астролога Нострадамус, изчезнал преди години в Италия, е намерен в Германия и е върнат на библиотеката в Рим, на която е принадлежал, предаде Франс прес, позовавайки се на италианската полиция.

Редкият ръкопис е откраднат в "неизвестен момент" от рафтовете на център за исторически изследвания в Рим, принадлежащ на религиозна общност, се посочва в направеното от карабинерите изявление. 

Разследването започва, когато италианската полиция разбира, че ръкописът е на път да бъде предложен за продан на търг в Германия.
На една от страниците му, показана на сайта на аукционната къща, карабинерите виждат печат, удостоверяващ, че ръкописът принадлежи на религиозната библиотека в Рим, откъдето е изчезнал.

Търгът на ръкописа, насрочен за май 2021 г., е блокиран благодарение на съдебното сътрудничество между Италия и Германия. Той остава в полиция в Щутгарт до днес, когато е върнат на библиотеката.

Мишел дьо Нострадам - френски астролог, живял в началото на 16-и век и по-известен като Нострадамус, е автор на известни пророчества, чиято стихотворна форма позволява множество тълкувания.
БТА