Принцеса Беатрис и Едуардо Мапели Моци
Принцеса Беатрис и Едуардо Мапели Моци / Gulliver/Getty Images
Принцеса Бeатрис – петата сред внуците на кралица Елизабет Втора и осма поред сред наследниците на британския престол, се сгоди за приятеля си Едуардо Мапели Моци, съобщи Hello!

Вижте снимки на принцеса Беатрис (СНИМКИ) От Бъкингамския дворец съобщиха: „Херцогът и херцогинята на Йорк с удоволствие обявяват годежа на Нейно кралско височество принцеса Беатрис от Йорк с г-н Едоардо Мапели Моци. Нейно кралско височество и г-н Мапели Моци се сгодиха, докато бяха за уикенд в Италия по-рано този месец. Сватбата ще се състои през 2020 г. Допълнителни подробности ще бъдат съобщени своевременно”.
 
В свое изявление новосгодената двойка каза: „Изключително сме щастливи, че можем да споделим новината за скорошния си годеж. И двамата сме толкова развълнувани, че се впускаме в това житейско приключение заедно и нямаме търпение наистина да бъдем женени. Ние споделяме толкова много подобни интереси и ценности и знаем, че това ще ни бъде много полезно в годините напред, изпълнени с любов и щастие“.

Принцеса Юджини избра по-голямата си сестра за кума (СНИМКИ)
  На 8 август принцеса Беатрис навърши 31 г. и още тогава се заговори за скорошни годеж и сватба. Говори се също, че принцеса Беатрис и Моци „се познават от години” и дори не било нужно да минават през „официално запознаване с родителите си“. Едуардо Мапели Моци е предприемач и бизнесмен. Красавецът е известен просто като Едо сред приятелите си, а двойката се появи за пръв път заедно на Portrait Gala в Националната галерия в Лондон на 12 март 2019 г.
 
Сестрата на Беатрис – принцеса Юджини, е омъжена за Джак Бруксбанк. Самата тя също изрази радостта си от новината, като написа в Инстаграм: „Толкова съм щастлива за вас – най-скъпата ми голяма сестричка и милия Едо. Мина доста време и вие двамата сте предопределени един за друг… от мен!!”
 

И още:

Годежните пръстени на кралското семейство пазят истории, по-ценни от диаманти (ВИДЕО)


Членовете на кралското семейство, за които никой не говори (ВИДЕО/СНИМКИ)

Сватбата на принцеса Юджини: Булката избра да е без воал (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук