/ ThinkStock/Getty Images
Японската принцеса Аяко се омъжи за човек с неблагородническо потекло на изпълнена с ритуали церемония в токийския храм Мейджи, предаде Асошиейтед прес.
 
Сватбата на Аяко и на Кей Мория беше излъчена в новинарските емисии. Тя се състоя в една от постройките с форма на пагода в комплекса на храма.
 
Princess Ayako reports wedding to Imperial Ancestors

Japan’s Princess Ayako, the third daughter of late Prince Takamado, visits the Imperial Palace and bids farewell to the Imperial Couple.

Публикувахте от Nippon TV News24 Japan в Петък, 26 октомври 2018 г.
Церемонията включваше размяна на халки и споделяне на чаша със саке. Двата ритуала са рутинни за сватбите в шинтоистки стил.

Вижте и принцеса Мако – красивата внучка на японския император (СНИМКИ)
 
Аяко е на 28 години. Тя е дъщеря на братовчед на императора. Нейният избраник е на 32 години. Той работи в Нипон Юсен - голяма компания за доставки по море.
 
За сватбата Аяко беше с прическа от ерата хейнан и с традиционна роля с червени и зелени щампи. Младоженецът беше с фрак.
Жените, които се омъжват за членове на императорското семейство, стават също негови членове, но жените, които се омъжват за обикновени японци, както е в случая с Аяко трябва да напуснат знатната фамилия.
Аяко се сбогува символично с император Акихито миналата седмица.

Принцеса Мако също напуска императорското семейство и ще стане "обикновена японка"

Принцеса Мако, най-голямата внучка на императора, ще се омъжи за Кей Комуро - японец с неблагородническо потекло, през 2020 година.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА