Принц Уилям и съпругата му Катрин на посещение в Сингапур
Принц Уилям и съпругата му Катрин на посещение в Сингапур / снимка: Reuters

Британският принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха в Сингапур, първа спирка от обиколката им в Югоизточна Азия и Тихоокеания по повод Диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора, предава АФП.

9-дневното пътуване до Сингапур, Малайзия, Соломоновите острови и Тувалу ще включва сантиментални спирки и първата реч в чужбина на херцогиня Катрин, след като пое задълженията си като член на британската монархия.

Първото посещение на бляскавата двойка беше в Ботаническите градини на Сингапур, където орхидея бе кръстена на тяхно име, чест, запазена за световно известни хора и ВИП посетители на малката, но богата азиатска държава.

В градината с орхидеи има и цветя, кръстени на кралицата, която посети Сингапур през 2006 г., както и на майката на Уилям принцеса Даяна, която почина през 1997 г. в автомобилна катастрофа в Париж.

Младите британски кралски особи обикалят света тази година в рамките на честванията по повод 60-годишнината от възкачването на кралицата на трона, опитвайки се да запазят значението на семейството в бързо променящия се свят, предава БГНЕС.

Кралските особи играха видна роля по време на Олимпийските игри в Лондон, но неотдавна кралското семейство изпадна в неловко положение, след като малкият брат на Уилям Хари беше заснет гол със своя приятелка в хотел в Лас Вегас.

"Целта на обиколката е да се отбележи Диамантеният юбилей на кралицата", заяви Джейми Лоутър-Пинкертън, първи частен секретар на херцога и херцогинята на Кеймбридж, както са известни по кралския протокол.

"Херцогът и херцогинята ще използват обиколката, за да отдадат почит чрез това, което правят и казват и с кого се срещат, на живота на кралицата и отдаването на смесицата от народи и култури, които съставляват царството на Нейно величество и Общността на нациите", допълни той в Лондон преди визитата.

Снимки от визитата на кралското семейство вижте ТУК