/ БТА
Поп звездата Кеша и продуцентът Д-р Люк уредиха извън съда продължилите десетилетие дела и контрадела, в които тя го обвиняваше в изнасилване, а той нея - в клевета, съобщи Асошиейтед прес. 

В изявление на певицата се казва, че "само Господ знае какво се случи онази нощ". Продуцентът пък каза, че е "абсолютно сигурен, че нищо не се е случило. Никога не съм я насилвал".

Подробности по извънсъдебното споразумение не бяха огласени, но и двамата съобщиха в Инстаграм, че са се споразумели за "решение" по случая.

Със споразумението се избягва съдебен процес, който бе насрочен за лятото, по обвинения, които се превърнаха в кауза на движението #ИАзСъщо (#MeToo) и за поддръжниците на Кеша и към която се присъединиха множество звезди. Лейди Гага, Кели Кларксън, Кейти Пери, Пинк, Аврил Лавин, Адам Ливайн и Тайо Крус са сред личностите, дали показания или свидетелствали под клетва по делото.

Съдебният сблъсък между мултиплатинената певица и номинираният за "Грами" продуцент започна през 2014 г. и се отрази върху кариерите и на двамата.

Кеша заведе дело срещу него през 2014 г., като го обвини, че я е дрогирал и изнасилил преди девет години и психологически я е тормозил по време на работните им отношения. Тя твърдеше, че той я е подигравал за ръста й, обиждал гласа й и твърдял, че има контрол върху кариерата й.

Продуцентът, срещу когото не са отправяни обвинения от прокуратурата, заяви, че певицата си е измислила всички "напълно неверни и дълбоко увреждащи" твърдения, за да му навреди и да прекъсне договора си с него. Той заведе контрадело срещу нея.
 
Антоанета Маркова/БТА