Ако мисълта за училищните столове ви навява спомени за студени и не особено вкусни ястия, то столът на един от известните френски колежи определено ще промени мнението ви, тъй като в него готвачът Ги Мартен се грижи за здравословното състояние на децата, като същевременно спазва най-новите тенденции в кулинарията.
Прочутият френски готвач взел решение да напусне луксозните парижки ресторанти и да започне работа в един от училищните столове, намиращ се в предградията. В помещението за хранене майсторът угощава учениците със специално изработено меню, чиято цел е да представи на младежите нови и непознати вкусове и ястия.
Сред най-забележителните храни на Мартен са крокетите със сирене Бри, моркови и италианско грозде, както и бургери, каквито никога досега не сте виждали, пише БГНЕС. Ако след това все още сте гладни, десертът за вас ще бъде сладко изделие с ябълки и тонове карамел.
"Никога не съм вярвал, че ще работя с такова кулинарно величие в училищен стол. Той внесе много нови идеи, рецепти и предложения за менюто, така че човек постоянно се учи на нещо от него", заяви ентусиазираният главен готвач на стола, който също е почитател на Мартен.
Въпреки, че мнозинството от учениците се наслаждават на ястията на майстора, редица малчугани все пак намериха недостатъци и разкритикуваха Ги. "Изобщо не харесвам сиренето, следователно няма да го ям. Няма начин", категорична бе една от възпитаничките на училището. Ако се вземат предвид стотиците празни чинии по масите обаче, френският готвач със сигурност би получил още една покана да сготви за жадните за знания младежи.