Крайната цел на всяка компания е да ни продаде продукти, който не сме имали намерение да купим. Триковете, които се използват са толкова, че дори и най-внимателните падат в капана. Вижте някои от най-разпространените уловки, с които ни манипулират:

Безплатни разядки и мезета

Всички се радваме, когато ни дават нещо безплатно. Но истината е, че докато хапвате солените ядки, които са ви донесли, е много по-вероятно да си поръчате втора бира. А от разядките, разбира се, се огладнява.

За какво да внимаваме на „черния петък“?

Цветът на храната

Цветът на храната също може да ни накара да я купим. Дори и да не се добавят оцветители, има други трикове. Например производителите на портокалов сок подобряват цвета, като добавят до 10% сок от мандарина, както и пигмент от портокалова кора, тъй като тези съставки не се водят изкуствени оцветители.

пазаруване
ThinkStock/Getty Images

Размерът на опаковката

Може би сте забелязали, че количеството в опаковките, които сте свикнали да купувате в супермаркетите намалява, но цената остава същата.

Пет ужасни инцидента, станали по време на Черния петък (ВИДЕО)

Ефектът на лявата цифра

Много цени в магазините завършват на ,99. По същество няма разлика между 2,99 и 3,00 лв, но клиентът най-вероятно ще купи по-евтиния продукт, не защото ще спести една стотинка, а защото лявата цифра оказва влияние върху начина, по който възприемаме цената като цяло.

За какво лъжат туристите по морето?

Сроковете на годност са относителни

Производителят определя сроковете на годност по свое усмотрение и в много случаи продуктът е годен за консумация и след изтичането на този срок. Така много храна, която все още е годна, отива в боклука, а ние отиваме в магазина, за да купуваме още от същото.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук