Безумието по време на Черния петък може все още да не е обхванало напълно България, но е добре да знаем какво се случва всяка година в Щатите – държавата, която създава този ден на намаленията. Вижте 5 ужасни инцидента, станали по време на Черния петък:

Стрелба в магазин

В нощта на Черния петък през 2009 г., по време на голямо намеление на телевизори, 64 годишен мъж от Куинс бил прострелян от крадци заради голимия телевизор, който успял да грабне от разпродажбата.

Крадците взели телевизора, но той не се побирал в колата им и те избягали без него. За щастие мъжът оцелял.

За какво да внимаваме на „черния петък“?

Нападение с нож

През 2010 г., по време на лудницата в магазин на Best Buy, човек от тълпата грабнал лаптоп и тръгнал да тича, като в движение извадил нож. Група военни от запаса задържали крадеца, но един от тях бил намушкан в гърба. Военният оцелял, а крадецът бил арестуван.

Черен петък
Thinkstock/Getty Images

Пръскане с лютив спрей

През 2011 г. 32-годишна жена от Лос Анджелис влязла в "Уол-Март" подготвена. Тя имала лютив спрей и напръскала около 20 души. Някои от тях били закарани в болница.

Най-често срещаното нарушение в „Черния петък” е липсата на старата цена

Катастрофа след пазар

През 2012 г. семейство от Калифорния почти не спали, за да бъдат първи в магазина.

След успешния пазар за сватбата на дъщеря им, семейството потеглило с колата си, но заради липсата на сън бащата изгубил контрол и колата се разбила. Булката и сестра й загинали на място.

Стъпкване до смърт

34-годишен работник от "Уол-Март" бил смачкан до смърт от тълпа клиенти през 2008 година. Въпреки че бил 1.80 м, те го премазали.

Това е един от най-трагичните случаи, въпреки че по време на Черния петък хора често са прегазвани, включително и бременна жена в осемя месец, която загубила бебето си.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук