Папараци с „недопустимо“ поведение тормозят принц Джордж
Папараци с „недопустимо“ поведение тормозят принц Джордж / Guliver/Getty Images

Дворецът Кенсингтън разпространи отворено писмо, в което предупреждава, че принц Джордж, синът на херцога и херцогинята на Кеймбридж, е подложен на усилено преследване от страна на папараци, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В обръщението е отбелязано, че през последните месеци е нараснал броят на инцидентите, свързани с некоректни действия на журналисти. Подчертано е, че методите, използвани от папараците, не винаги са безопасни. Те неведнъж са се опитвали да снимат принц Джордж с дългофокусни обективи по време на разходки в частни паркове. Следили са движението на принца и неговата бавачка по лондонските паркове.

Принц Джордж диктува модата при децата (СНИМКИ)

В разпространеното отворено писмо от двореца Кенсингтън до големите издателства и до организациите, регулиращи дейността на медиите, се предупреждава, че използваните от папараците методи са недопустими. В него се изразява надеждата, че читателите, които охотно си купуват издания със снимките на принца, ще разберат, че в повечето случаи те са получени по незаконен начин.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж изразяват искрена благодарност към британските медии, които отказват да публикуват получени по незаконен начин материали. Те изразяват удовлетворението си от факта, че това е политиката на повечето издания във Великобритания и в САЩ.

Трогателни първи снимки на принцеса Шарлот и брат й принц Джордж

Папараци с недопустимо поведение тормозят принц Джордж
netinfo

В същото време достатъчен брой папараци продължават да преследват 2-годишния принц Джордж и принцеса Шарлот с цел да заснемат децата.

Като илюстрация в писмото се споменава инцидент от миналата седмица. Фотограф е наел автомобил и е паркирал близо до детска площадка. Папаракът се е крил зад тъмни стъкла, използвал е допълнителни средства за маскировка, запасил се е с храна, за да изчака удобен случай да заснеме принц Джордж. Полицията го е открила в багажника на автомобила, въоръжен с дългофокусен обектив, с който се е опитвал да прави снимки през малък отвор.

СНИМКИ: Принц Джордж е най-добре облеченото звездно бебе в света

Папараци с недопустимо поведение тормозят принц Джордж
netinfo
В писмото се посочват и други възмутителни опити да бъде снимано момченцето и тактиката, към която прибягват папараците. Те са следили и другите служители в двореца. Снимали са и деца на частни лица, които са посещавали резиденцията на херцога и херцогинята, преследвали са автомобили, посещаващи двореца, използвали са други деца, за да примамят принц Джордж в зоната на действие на камерата, крили са се в полята и горите на частните имоти около дома на херцозите в Норфолк и дори са се заравяли в дюните на местен плаж, за да заснемат как принцът си играе с баба си.

Приказно кръщене за принцеса Шарлот (СНИМКИ)

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж се страхуват, че действията на журналистите няма да им позволят да осигурят нормално детство на своите деца, към което се стремят. Макар че щастливите родители, в това число и херцогът и херцогинята на Кеймбридж, винаги се радват да споделят снимките на своите деца, на нито един баща или майка няма да му е приятно, ако неговите деца са снимани тайно от непознати.

Папараци с недопустимо поведение тормозят принц Джордж
netinfo

Авторът на писмото, Джейсън Кнауф, секретар на двореца Кенсингтън, отговарящ за връзките с обществеността, изразява надеждата, че публичната дискусия за правото на децата на частен живот ще убеди представителите на медиите и читателите да се отнасят по-сериозно към защитата на децата и ще спомогне за спазване на по-високи етични стандарти в медиите.

Източник: БТА