/ Gulliver/Getty Images
Четвъртият филм от поредицата на Марвъл "Отмъстителите: Краят" направи заявка за очакван рекорд по приходи, като почти се доближи до психологическата граница от два милиона лева за двуседмичния приход, премината от "Междузвездни войни 7" (2,44 млн. лв.), сочат обобщените данни от киносалоните. За двете седмици от излизането си на екраните историята, започнала през 2012 г., е гледана от вече 171 090 зрители и има 1 986 920 лева приходи.

Краят на една велика история: „Отмъстителите: Краят“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

На втора позиция е премиерната японска анимация от миналия гергьовденски уикенд - "Покемон: Детектив Пикачу". Създадената от Сатоши Таджири, Кен Сугимори и Джуничи Масуда през 90-те години история, която вече е на голям екран, е гледана от 4252 зрители и отчита 44 158 лева приходи за първите три дни у нас.

Трето място е за анимацията "Парка на чудесата" за приключенията на момичето Джун. Случващото се в открития от нея скрит магичен увеселителен парк е гледано вече от 33 016 зрители и има 320 233 лева приходи за трите седмици у нас.

На четвърто място е екранизацията на първата книга от четирилогията на Анна Тод "След". Историята на Теса, която влиза в колеж и там се запознава с лошото момче Хардин, което измества досегашното й гадже и я кара да преосмисли своите желания, е гледана от 44 759 зрители и има 384 879 лева приходи за трите седмици у нас.

Другата премиера от Гергьовден е руската комедия "Милиард" и тя е на пета позиция сред най-гледаните филми у нас. Как банкерът Матвей прави всичко възможно да не остави имущество и пари на извънбрачните си деца са гледали 2295 зрители, а приходите от билети са 23 545 лева.

Очаквано и прогнозируемо: „Отмъстителите: Краят“ е най-гледаният филм у нас

На шесто място е българската социална драма "Лошо момиче". Филмът на Мариан Вълев с Любомира Башева, Елена Телбис, Станислава Армутлиева, Дария Симеонова, Диляна Попова, Велислав Павлов, Деян Донков, Георги Кадурин, Христо Пъдев, Ели Колева е вече месец на екраните и за това време са го гледали 34 186 зрители и има 299 846 лева приходи.

Седма позиция е за българската комедия "Уют" на Камен Донев. Сниманият по три едноактни пиеси филм в периода 2015-2017 г. е вече седем седмици в топ 10 и за това време са го гледали 72 055 зрители и има 661 139 лева приходи.

На осмо място е "Гробище за домашни любимци", който е по мотиви на едноименната книга на Стивън Кинг. Сниманият в Канада трилър за връщането на умрели същества "оживели" отново в наше време чрез преминаването през древно индианско гробище е гледан от 47 573 зрители и има 436 845 лева приходи за петте седмици у нас.

Девето място е за хоръра по старо мексиканско поверие - "Проклятието на плачещата жена". Усилията на социалната работничка Анна Гарсия да спаси двете си деца от "Ла Йорона", заедно с бивш свещеник, са гледани от 13 505 зрители и има 120 288 лева след третата седмица на екран у нас.

„Дъмбо“ грабна българската публика

На десето място е фееричният "Дъмбо" - игрална версия на историята за вече популярния анимационен герой от 40-те години на миналия век. Филмът на Тим Бъртън с Колин Фарел, Дани ДеВито, Майкъл Кийтън, Ева Грийн, Камил Лемешевский, Алън Аркин, Финли Хобинс, Нико Паркър е вече месец и половина на екраните у нас и за това време е гледан от 54 278 зрители и има 540 593 лева приходи.
БТА