Участващите във филма актьори и неговите създатели (л-д) Колин Фарел, Нико Паркър, Финсли Хобс, Тим Бъртън, Ева Грийн и Дани Де Вито
 
Участващите във филма актьори и неговите създатели (л-д) Колин Фарел, Нико Паркър, Финсли Хобс, Тим Бъртън, Ева Грийн и Дани Де Вито   / БГНЕС
Игралната версия на анимационния образ, станал хит още през 1941 година - "Дъмбо", спечели зрителския интерес при премиерата си у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Приказната и феерично заснета история на малкото слонче с големите уши е гледана от 12 868 зрители и има 137 991 лева приходи.
 
На втора позиция е българският "Уют" на Камен Донев. Панелно-милионерската история на семейство Янко, Жана, Събин и Здравка Паламаркови и на семейство Мецан, Лукреция и Виолин Карапетмезови, в която се намесват Огретен, Изумруд и македонката Биляна, е гледана вече от 35 222 зрители и има 324 914 лева приходи за десетте дни от премиерата му.

Дани де Вито падна по време на промоция в Мексико (СНИМКИ)
 
Трета позиция е за триизмерния "Капитан Марвел". Комиксовият екшън с Бри Ларсън, Джуд Лоу, Самюъл Джаксън, Анет Бенинг е вече месец на екраните у нас и за това време е гледан от 72 381 зрители и има 826 330 лева приходи.
 
Четвърто място в топ 10 е за анимацията "Кралско Корги". Пътуването на Рекс към дома, изпълнено с много срещи с всякакви породи кучета, е гледано от 15 771 зрители и събира 154 244 лева за трите седмици у нас.
 

На пето място е създаденият по действителна история "Зелената книга". Филмът за изграждането на едно приятелство по време на пътуване из щатския Юг през 60-те години на миналия век, който има награда за най-добър филм "Оскар", е гледан от 21 395 зрители и има 188 395 лева приходи след третия уикенд у нас.
 
Шесто място е за биографичния "Семейни кютеци" по документалния телевизионен филм за Сарая-Джейд Бевис. Филмът с Дуейн Джонсън, Лина Хийди, Джак Лоудън, Винс Вон, Ник Фрост, Флорънс Пю е вече пет седмици на екраните у нас и за това време са го гледали 26 622 зрители и има 247 399 лева приходи.
 

На седмо място сред най-гледаните филми е анимацията "Как да си дресираш дракон: Тайнственият остров", трети по ред от поредицата на английската писателка Кресида Коуел. Приключенията на Хълцук, Беззъб и Астрид срещу Гримел са вече девет седмици по екраните у нас и за това време са ги гледали 127 776 зрители и имат 1 288 267 лева приходи.
 
Осмо място е за екшън-фантастиката "Алита: Боен ангел" по едноименната поредица на Киширо Юкито. Разказът за спасен от купчина метални отпадъци киборг триста години след Великата война от 26-ти век е от седем седмици на екран у нас и вече са го гледали 59 624 зрители и има 690 397 лева приходи.
 

Девета позиция е за руската анимация "Снежната кралица: Огледалното царство". Четвъртият филм от поредицата за Герда, в който тя се съюзява със Снежната кралица срещу крал Харолд, е гледан от 30 460 зрители и има 295 967 лева приходи за месец на екраните у нас.
 
Десето място е за втората премиера от миналия уикенд - филмът на Милко Лазаров "Ага", разказ за последното семейство на Земята. Историята, в която играят Михаил Апросимов, Феодосия Иванова, Сергей Егоров, Галина Тихонова, Афанасий Килаев, е гледана от 1 024 зрители и има 8 460 лева приходи за първите три дни у нас.

Извън първите десет е третата премиера от миналия уикенд - драмата "Дивата круша". Европейският проект, в който участва и България, е гледан от 262 зрители и има 2 177 лева приходи.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА