/ БГНЕС
Филмът "Отмъстителите: Краят", който и тази седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, надмина "Титаник" по глобални приходи, съобщиха световните агенции.

„Отмъстителите: Краят“ е най-гледаният филм у нас
Лентата събра общо 145,8 милиона долара от прожекции в САЩ и Канада през уикенда и 2,19 милиарда долара след двуседмичен показ в киносалоните по света. С това си постижение продукцията "Отмъстителите: Краят" надмина блокбастъри от калибъра на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (2,07 милиарда долара) и култовия "Титаник" (2,18 милиарда долара). Новите "Отмъстители" засега отстъпват по глобални приходи единствено на "Аватар" на Джеймс Камерън с постъпления от 2,79 милиарда долара.
 
На второ място в бокс-офиса е психологическият трилър "The Intruder" ("Неканен гост"), който стартира този уикенд с 11 милиона долара приходи в кинозалите на Северна Америка.

„Отмъстителите: Краят” счупи боксофис рекорд в САЩ
 
 
На трета позиция също фигурира дебютна продукция - романтичната комедия "Long shot" ("Далечен изстрел") с постъпления от 10 милиона долара. Четвърта е анимацията "Грозничета", която реализира от продажба на билети 8, 5 милиона долара. В първата петица на бокс-офиса намери място и "Капитан Марвел", който събра 4,3 милиона долара приходи.

Четете също:

Краят на една велика история: „Отмъстителите: Краят“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Зрелищен трейлър на „Отмъстителите: Краят“ (ВИДЕО)

Дългоочаквани кадри: Показаха видео от „Отмъстителите: Краят“ на Супербоул (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА