Обама на гости в Шоуто на Опра
Обама на гости в Шоуто на Опра / снимка: Reuters

Опра Уинфри, известна като "кралицата на американските токшоу програми", ще интервюира президента на САЩ Барак Обама по време на специално предаване за Коледа по телевизия ABC.

Американската телевизия обяви, че предаването "Коледа в Белия дом" ще бъде излъчено в неделя, 13 декември, от 22 ч местно време. Предаването ще включва интервю с американския президент и обиколка на Белия дом. Ще бъде показано как персоналът от Белия дом се подготвя за сезона на зимните празници. В рамките на специалното предаване ще се проведе и първото интервю, което Опра ще вземе от Барак Обама, след като той стана президент на Съединените щати.

Опра Уинфри, която никога не е подкрепяла кандидат за президент на САЩ, беше един от най-запалените поддръжници на Обама по време на президентската кампания. Тя присъства както на Конгреса в Чикаго през ноември 2008 г., на който беше отбелязана победата на Обама, така и на встъпването в длъжност на американския държавен глава през януари, но никога не е взимала отношение за политиката на американската администрация след изборите през 2008 г.

Наскоро Опра интервюира губернатора на щата Аляска и един от опонентите на Обама Сара Пейлин.

Популярното токшоу на известната водеща ще бъде спряно в края на 25-я си сезон през септември 2011 г., съобщи компанията-продуцент Harpo Inc. Президентът на компанията Тим Бенет заявява в съобщение в сайтовете на програмите, излъчващи програмата, че водещата ще направи официално съобщение по повод "Шоуто на Опра Уинфри", както и че ще разкрие причините за решението, допълва БГНЕС.

Токшоуто, излъчвано от Чикаго по станциите на ABC в САЩ и по различни канали по света, е един от най-големите производители на пари в ТВ индустрията и оглавява рейтингите на дневните програми, със средно 7,1 милиона зрители през тази година.