Няколко поучителни извода за секса
Няколко поучителни извода за секса / ThinkStock/Getty Images

Жените предпочитат вечерния или нощния секс, докато мъжете се радват на сутрешните любовни ласки, установи британско проучване. Друго изследване разкри, че желанието на двойките за интимност е най-малко след края на първите 12 месеца от връзката им. Ето още няколко поучителни, макар и не толкова нови изводи, до които стигнаха сексолози, подбрани от БГНЕС:

Мъжът се възбужда от външния вид, а жените изпитват влечение към мъжете, които красиво разкриват своята любов. Жените обичат думите и докосванията, а мъжете визуалните картинки. Жената се настройва за секс, а при мъжа либидото може да пламне най-неочаквано.

Ако искате редовен секс, избягвайте тези храни и напитки

Жените искат красиви ухажвания, а мъжете не могат да разберат какво се изисква от тях. Затова е важно да се говори и честно да се разкриват усещанията и желанията. Тогава ще възникне хармонията и с либидото всичко ще бъде наред.

Колкото по-често една двойка прави секс, толкова по-рядко ще се отказва от него. И обратно - двойките, които правят секс веднъж седмично или месечно, по-често са готови да се откажат от секса и да го заменят с някакво друго занимание или увлечение.

Мъжете предпочитат секса в 7:54 сутринта, а жените - в 23:11 вечерта

Компания производител на презервативи попита група хора кое биха избрали между шопинга и секса. Половината от анкетираните предпочели „либидото" на шопинга.

Изследователи установиха още, че хормоните на любовта в човешкия мозък се възпроизвеждат в продължение на 18-30 месеца. За такъв период човек може да се запознае, да се ожени или омъжи, да роди дете. И след това влечението към интимност може да изчезне. Затова влечението трябва да се поддържа и развива, най-вече като се търсят допирни точки с либидото на отсрещния пол.