Никола и Сесилия се разделят, според швейцарски медии
Никола и Сесилия се разделят, според швейцарски медии / netinfo

Френската президентска двойка се разделя, твърди швейцарският всекидневник "Трибюн дьо Женев", цитиран от швейцарски сайтове. Според вестника френските медии са можели да обявят новината още миналия петък, но са се въздържали, изчаквайки съобщение на Елисейския дворец.

Според "Трибюн дьо Женев" преди около три седмици, в разгара на полемиката около българските медицински сестри, Сесилия е била в хотел "Ла резерв" в Женева. Прекарала там две нощи, но не било изключено след това да е идвала пак, посочва БТА. През последните дни обаче тя не е била край Женевското езеро, а в Лондон, твърди изданието.

Швейцарският вестник пише, че френските редакции са в "стартова готовност". Журналистите само чакали изявление от президентството или от Сесилия Саркози, за да тиражират новината.

Френският сатиричен вестник "Канар аншене" подхвърли вчера, че генералният секретар на президентството Клод Геан е накарал да му подготвят историческа справка кои френски или други президенти са се развеждали по време на мандата си, отбелязва швейцарският вестник 24 heures ("24 часа").