"Теория за Големия взрив" има редица награди
"Теория за Големия взрив" има редица награди / Guliver/Getty Images
Телевизия Си Би Ес е поръчала спин-оф на предизвикалия голям интерес сериал "Теория за Големия взрив", съобщи Франс прес.

Създаден през 2007 г., сериалът "Теория за Големия взрив" е най-гледаното неспортно телевизионно предаване в САЩ през този сезон, както и през предишните три години. Неговият спин-оф ще проследи детските години на персонажа Шелдън Купър, като ще бъде излъчен през сезона 2017-2018 г.
Главните герои в новия сериал ще са Шелдън Купър, чиято роля се изпълнява от Джим Парсънс, и Ленард Хофстетър (Джони Галеки) - двама физици от Калифорнийския технологичен институт.

Вижте колко печелят най-добре платените телевизионни актриси

Нетактичността и ексцентричността на Купър, чиято надвишаваща средните показатели интелигентност го прави донякъде неспособен да се приспособи към социалния живот, са в основата на комични ситуации в сериала.

В новия сериал, озаглавен "Младият Шелдън", Шелдън е 9-годишен и учи в лицей. Момчето, чийто коефициент на интелигентност е 187, завършва лицея на 11-годишна възраст и получава докторска степен на 16-годишна възраст.

"Теория за Големия взрив" е и сред най-пиратстваните телевизионни сериали

В неговия образ ще се превъплъти 8-годишният Иън Армитидж, снимал се в сериала "Големите малки лъжи" на телевизия НВО.
Актьорът Джим Парсънс, който изпълнява ролята на възрастния Шелдън и спечели 4 награди Еми, ще бъде разказвач в новия сериал.

Един от създателите на "Теория за Големия взрив" Чък Лори участва в написването на сценария на "Младият Шелдън" заедно със Стивън Моларо от актьорския състав на оригиналния сериал.

Звездите от "Теория за Големия взрив" се споразумяха за $1 млн. на епизод

От Си Би Ес не поясниха от колко епизода ще се състои първият сезон на "Младият Шелдън".

Първият епизод ще бъде заснет от Джон Фавро, режисьор на първите два филма от поредицата "Железният човек" и на лентата "Книга за джунглата".

Според Variety, Джим Парсънс, Джони Галеки и Кейли Куоко, която изпълнява ролята на Пени в сериала, са най-скъпо платените телевизионни актьори в САЩ, като всеки от тях получава 1 милион долара за участие в епизод.

Най-добре платената тв актриса се развежда
БТА