/ iStock/Getty Images
Жена в Канада се събудила в пепел след силен взрив в стаята си и видяла парче черна скала на възглавницата си, за която по-късно беше доказано, че е част от астероид.

Първоначално Рут Хамилтън смятала, че това може да е парче скала от близката кариера, но изследвания разкриха, че това е част от астероид, който е паднал там, където тя живее, в Алберта, в 23:30 ч., и по това време тя е спяла.

Веднага скочих и запалих лампата, не можах да разбера какво се е случило“, каза Хамилтън.

Голямата дупка в тавана ѝ също била индикация, че нещото е дошло отгоре. Тя се обадила на Спешна помощ и полицията, а те – на близката кариера.
"Попитахме ги дали извършват взривни работи, но те казаха, че са видели силна светлина в небето, която избухнала и вдигнала шум", казаха от полицията.

Рут ще изпрати метеорита в Университета в Западно Онтарио, тъй като нейната застрахователна компания се опитва да разбере дали нейната полица покрива възможността за компенсация за такова природно бедствие.

„Единственото, което се сещам, е да кажа, че животът е ценен и може да изчезне всеки момент, дори когато мислите, че сте в безопасност и сигурност в леглото си. Надявам се никога повече да не го приемам за даденост. Динозаврите вероятно биха се съгласили", каза още тя.

Няма потвърден запис за убит от метеори човек, въпреки че има твърдения за много смъртни случаи в древни времена. Рут Хамилтън обаче не е първият човек, „пропуснат“ от космическо тяло. Миналата година къща в Индонезия беше ударена от метеорит с тегло 2 килограма. През 1954 г. жена в Алабама също е била ударена от метеорит.
БГНЕС