/ Gulliver/Getty Images
Тя е най-младата носителка на Нобелова награда за мир
Нобеловата лауреатка и образователна активистка Малала Юсафзаи съобщи в Туитър, че се е омъжила, предаде Асошиейтед прес.

Малала Юсафзаи краси корицата на Vogue (СНИМКИ)

Двайсет и четири годишната пакистанска правозащитничка, която беше простреляна от талибаните, защото се бори за правото на момичетата да учат, качи в социалната мрежа снимки от сватбеното си тържество, на които е с избраника си Асер Малик и семейството си.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malala (@malala)"Днес е много важен ден в моя живот", написа Малала. "Асер и аз сключихме брак, за да бъдем партньори за цял живот. Организирахме малка сватбена церемония у дома в Бирмингам заедно с нашите семейства. Моля ви, молете се за нас. Вълнуваме се от пътя, който е пред нас и който ще вървим заедно", написа тя.
Юсафзаи беше нападната от талибаните заради съпротивата си срещу тълкуванието им на исляма, което ограничава достъпа на момичета до образование. Тя беше простреляна през 2012 г., докато се прибираше от училище.

Малала замина да се лекува в английския град Бирмингам, впоследствие там се премести и семейството й. Веднага щом беше възможно, тя се върна на училище, но продължи да агитира за правото на образование на другите. През юни миналата година завърши Оксфорд. Пред 2014 тя стана най-младият лауреат на Нобеловата награда за мир.

В Туитър тя получи огромен брой благопожелания по случай сватбата.
БТА