/ iStock/Getty Images
Дали сме изключили печката? Забравили ли сме прозореца отворен? Отговор на тези въпроси, които често не ни дават мира, може даде нова джаджа на "Амазон", предаде Асошиейтед прес.

Компанията представи летяща домашна камера, която може да бъде изпратена да провери дали печката е изключена или прозорецът е отворен, докато собственикът й се намира извън дома. От "Амазон" обясняват, че дронът ще излита автоматично, ако долови движение в къщата, за да покаже какво се случва.

Летящата камера е сред няколкото устройства, представени от компанията в рамките на годишно събитие, което заради коронавирусната пандемия беше организирано онлайн, вместо в централата на "Амазон" в Сиатъл.

Устройството, наречено Ring Always Home Cam, трябва да получи одобрение от американската Федерална комисия по комуникации, но от компанията очакват да го пуснат в продажба догодина на цена от 250 долара.

"Амазон" представи и нова визия за гласовия си асистент Echo Dot. Той вече ще бъде сферичен, вместо с формата на хокейна шайба, която има от 2016 г. Детската версия ще бъде с личице на панда или тигър.
БТА