„Лед Цепелин” все пак ще свирят
„Лед Цепелин” все пак ще свирят / БГНЕС
През месец ноември легендарната група „Лед Цепелин” отложи благотворителния си концерт поради "контузия" на Джими Пейдж. Тогава той си счупи кутрето на ръката и отказа участие, припомня БГНЕС.

Сега китаристът твърди, че травмата му отшумява, пръстчето се възстановява бързо и концертът ще се проведе на 10 декември. След инцидента с ръката на Пейдж той заяви пред агенция Ройтерс, че едно своеобразно събиране на "Цепелин" няма как да мине без драми. И уверява, че за концерта пръстът му ще бъде в идеално състояние.

"Малко е подут и син, но има достатъчно време до деня на концерта и всичко ще е наред", каза още китаристът. Той сподели, че още тази седмица ще поднови репетициите. Желанието за билети за последния концерт на групата бе толкова голямо, че сайтът, на който ставала продажбата, блокира няколко пъти от едновременните заявки на многото почитатели. Имало и заклет фен, който платил 83 000 паунда на търг за два скъпоценни билета.

Джими Пейдж и Робърт Плант ще свирят рамо да рамо с басиста Джон Пол Джоунс и барабаниста Джейсън Бонъм – син на Джон Бонъм, чиято смърт през 1980 г. предизвика разпадането на групата. Пейдж казва, че не иска да мисли отсега какво ще стане на концерта. "Нито аз имам кристална топка, нито вие."

Британската банда, която има продадени над 300 милиона албума в целия свят, смята да изпълни нечувано досега парче. То е написано в периода 1968-1980 г., докато четиримата от "Цепелин" са заедно.