София Лорен, чиято истинска фамилия е Шиколоне, се ражда на 20 септември 1934 година в Рим. Вижте как се промени актрисата през годините
София Лорен, чиято истинска фамилия е Шиколоне, се ражда на 20 септември 1934 година в Рим. Вижте как се промени актрисата през годините / Gulliver/Getty Images
"Когато мисля за живота си, виждам, че е като история от приказките: имало едно време едно бедно момиченце, една млада жена, една актриса. Имало някога един горчив и същевременно прекрасен живот. Всичко си струваше", споделя в книгата си "Вчера, днес, утре. Моят живот" киноиконата София Лорен.

От бедната „малка пръчка“ до суперзвезда: Божествената София Лорен (СНИМКИ)

 
София Лорен, чиято истинска фамилия е Шиколоне, се ражда на 20 септември 1934 година в болница за бедни в Рим. Тя е незаконна дъщеря на провинциална актриса и актьор от пътуваща театрална трупа. През детството си в селото Поцуоли, където живеят баба ѝ и дядо ѝ, често гладува.
Момичето е толкова слабо, че съучениците ѝ я наричат "малката пръчка". На 14 години обаче, като че ли за една нощ, се разхубавява и от крехко дете се превръща в красива и изкусителна жена.

Фатална жена или просто София Лорен (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Виждайки това, майка ѝ я завежда в Рим и тя започва да работи като манекенка и да участва в конкурси за красота. След като печели няколко конкурса за красота, София попада в света на киното, където получава няколко малки роли под псевдонима София Ладзаро.
София става Лорен през 1952 година по време на снимките на "Африка под моретата", след като е наречена така от продуцента на филма. Това е и истинският старт на кариерата ѝ.
 
Следват поредица от филми  с Парамаунт Пикчърс, които превръщат София в международна звезда. През 1957 година актрисата се снима в "Гордостта и страстта", в който си партнира с Кари Грант и Франк Синатра.
В това време София Лорен е замесена в любовен триъгълник, като едновременно Грант и италианският филмов продуцент Карло Понти, бъдещият съпруг на Лорен, заявяват любовта си към нея. Тя избира Понти, който е два пъти по-възрастен от нея.

София Лорен със съпруга си Карло Понти през 1962 година
София Лорен със съпруга си Карло Понти през 1962 година Gulliver/Getty Images

Бракът им обаче остава един от малкото успешни сред връзките на знаменитостите. София и Карло са щастливо женени над 50 години до неговата смърт през 2007 година.
 
Актрисата е много привързана към двамата си сина - Карло и Едоардо. Единият е талантлив диригент, а другият - режисьор.
София Лорен се е снимала в над 100 продукции, като създава целия спектър роли - от бедна девойка до коронована особа и жена-вамп.
 
Сред най-популярните ѝ филми са "Милионерката", "Графинята от Хонконг", "Брак по италиански", "Слънчогледи", "Един особен ден",  "Прет-а-порте".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук