Перфектната рокля, обувки, прическа, маникюр - всичко е готово за бала. Остава само правилният грим, за да завършите визията си.

В желанието си да блеснат в този ден някои абитуриентки залитат в грешната посока. В новото видео от канала Natali's Beauty във Vbox7 влогърката Наталия съветва младите момичета как да не се гримират за бала и на какво да заложат, за да изглеждат, а и за да се чувстват добре.

Разбира се, първата важна стъпка за добрият грим е добрата основа.

Ако искате гримът ви да е хубав и издръжлив, поставете основа за грим.

Грешка номер 1: Тежък и тъмен фон дьо тен

Грешна стъпка е да поставите много покривен или по-тъмен фон дьо тен. На бала си всички момичета искат да бъдат с порцеланова кожа и бронзов загар. Ето защо някои взимат по-плътен фон дьо тен и с 2-3 нюанса по-тъмен, за да изглеждат с тен.
 
На живо обаче това нещо изглежда наистина ужасно - като маска. А като прибавим и разликата в цвета на лицето и този на деколтето - сякаш сме взели друга глава и сме я поставили на нашето тяло.

Затова изберете фон дьо тен със средна покривност и естествен финиш. Гордейте се с младежката си кожа! А ако имате пъпчици - само тях прикрийте с хубав коректор в цвета на кожата си.

Ако искате малко по-красив загар - нанесете бронзираща пудра в периферията на лицето, малко по челото, по нослето - сякаш сте потъмнели естествено от слънцето.

Грешка номер 2: Коректорът

Следващата стъпка обикновено е коректорът и поставянето на по-светъл нюанс в зоната около очите. Голяма грешка ще бъде да поставите 5 тона по-светъл коректор. Това не се прелива никак добре, изглежда неестествено, а количеството в комбинация с тежкия фон дьо тен се превръща в много тежък грим в деликатната зона около очите - не е красиво, наистина.

Решението - поставете няколко точки коректор с 1-2 тона по-светъл. Прелейте добре и готово. Нямате нужда от тонове грим!

грим
ThinkStock/Getty Images

Грешка номер 3: Контур

Манията по контурирането завладява всички ни, но в това си има тънкости, като най-важните са: малко количество, на правилното място, с перфектно преливане.
Слагане на твърде тъмна пудра на всевъзможни ненужни места и без почти никакво преливане води до катастрофа.

Полезни съвети за абитуриентския грим от Жени Джаферович (ВИДЕО)

Грешка номер 4: Вежди

Веждите - плътни и по-тъмни - това е основната грешка. Не се  подхлъзвате от този моден тренд, защото след 20 години може да е друго. Естествената форма на веждите ви пък ще си остане класика за вас самите завинаги.

вежди
iStock/Getty Images

Грешка номер 5: Тежък грим

Много момичета решават да експериментират точно за бала си с нещо по-така. По-тежък, опушен грим - нали вече сме големи, сега е моментът да избухнем!
Тежкият грим смалява окото, прави ни да изглеждаме с 15 години по-стари, размазва се вечерта и изглеждаме като зомбита само няколко часа след поставянето му.

Заложете на класиката - елегантна очна линия, лека прелива в сгъвката на клепача, блясък във вътрешното ъгълче. Ще бъдете като холивудска богиня.

Момичета, не прекалявайте с грима сега. Ето как (ВИДЕО)

Грешка номер 6: Руж

Основната грешка при ружът е голямото количество на неправилното място. Ружът е много хубав грим! Адмирации ако се сетите за него - той възвръща естествената руменина на кожата ни. Но ако поставите много руж предимно върху бузките... виждате какъв е ефектът. Нанесете малко по продължение на скулата. И прелейте много добре.

Грешка номер 7: Хайлайтър

Внимавайте с него точно за бала - ще има много снимки, светкавици - не на всички ще излезе добре - може да стои като бяло петно, ако не внимавате с него.

грим
iStock/Getty Images

Грешка номер 8: Червило

Ако сте с тъмен грим, не поставяйте и тъмно червило. Мрачно е, състарява, не е съвсем секси, младежко, момичешко. Изберете нещо нежно, в неутрален цвят, което да подчертава устните и най-вече хубавата ви усмивка.

червило
iStock/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук