Всички обичаме лятото, но е време да се примирим, че в календара вече се появиха хладните месеци, изпълнени с дни, чиито температури са по-ниски. Това обаче не бива да ни плаши. Не и в модно отношение. Именно сега е момента да експериментираме с различни материи, кройки и наслагване на дрехи една върху друга.

Секси и стилни през есента: Изборът на модните икони (СНИМКИ)

На пазара има разкошни предложения, особено за връхни дрехи, но да си признаем - малко е стряскащо как да подберем правилната дреха, която хем да ни топли, хем да ни отива и подчертава по възможно най-добрия начин фигурите ни. Как да я изберем спрямо формата на тялото ни, ни разказва Наталия от Natali’s Beauty:

За фигура тип „пясъчен часовник“

Ако се гордееш с красиво, женствено тяло, с добре подчертани рамене, хубаво изразена талия и женствен ханш, значи си с фигура тип „пясъчен часовник“.

Най-удачният начин да подчертаеш перфектните си дадености е като избереш връхна дреха, скроена така, че да подчертае талията ти. Тя трябва да си пасва перфектно в раменете, да е стеснена в областта на талията и да се разкроява естествено в ханша.

Стилните палта на Мелания Тръмп (СНИМКИ)

Нещото, за което наистина трябва да внимаваш, е просто да откриеш своя точен размер. Дрехата не бива да ти е прекалено тясна в раменете, но не и твърде широка, сякаш виси неестествено като на закачалка. Спри се на модел, който има и колан, така че най-красиво да акцентираш върху талията си с този разкошен елемент.

дрехи
ThinkStock/Getty Images

За фигура тип „триъгълник“

Ако имаш тесни рамене и гръден кош, сравнително нормална, но не твърде изразена талия и в ханша си малко по-широка, то ти си с фигура „триъгълник“.

Спри се на елегантно сако тип емблематичния модел на „Шанел“, което да подчертае раменете ти. Трик е да заложиш на връхна дреха с подплънки за рамене, която ще прекрои илюзорно тялото ти. За да придадеш допълнителна женственост на силуета си, опитай с модел тип “пеплум”, който ще те дари с талия.

Знаменитостите с най-голямо влияние в модата (СНИМКИ)

За фигура тип „овал“

Ако не си с категорично изразени рамене и ханш, а в областта на талията си малко по-широка, значи си с фигура тип „овал“.

Спри се на яке, което по естествен начин ще обгръща раменете и бюста ти, но няма да приковава вниманието върху талията, която при теб не е така добре изразена. Бомбърът е един подходящ, а и модерен вариант за теб. Спирай се на по-семпли и класически кройки и цветове, които няма да акцентират върху горната част на тялото ти, а ако например се гордееш с красиви слаби и дълги крака, акцентирай върху тях със слим дънки и висок ботуш или ток.

яке
ThinkStock/Getty Images

Фигура тип „обърнат триъгълник“

Ако имаш силно изразени рамене, не много добре подчертана природно талия и тесен ханш със слаби крака, ти си с фигура тип „обърнат триъгълник“.

Перфектни за теб са палтата до средата на бедрото в А линия, които са точни в областта на раменете и бюста, а надолу се разкрояват елегантно. Друг вариант е да избереш парка, която пада свободно по тялото.

връхни дрехи
ThinkStock/Getty Images

И още:

5 модни тенденции, които започнаха от звездите (ВИДЕО)

Dior: Висшата мода не трябва да бие на очи, тя е вечна (СНИМКИ)

Модните престъпления, които не бива да правим (ВИДЕО)

Убийствена мода: Най-болезнените трикове за красота в историята (СНИМКИ)

15 модни кошмара, които трябва да останат в миналото (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук