/ ThinkStock/Getty Images
Биолози и психолози установиха, че хората, чиито задачи са планирани предварително, в края на краищата ще се окажат по-малко щастливи след изпълнението им в сравнение с онези, чиито планове възникват и се осъществяват спонтанно, съобщи Лайф като цитира Сайънс алърт.

Тайната на щастието за всяка зодия (ВИДЕО)

Учени от университета на Охайо извършили изследване, за да потвърдят тази хипотеза. То обхванало 163-ма студенти, които били разделени на две групи. На участниците в първата група бил предоставен хипотетичен календар с курсове и различни дейности, докато участниците във втората група получили единствено спонтанни тестови задачи, свързани например с пиене на кафе или ядене на сладолед.

10-те най-щастливи държави в света (СНИМКИ)

След като наблюдавали един месец участниците, учените констатирали, че студентите от втората група, на които били възложени спонтанни задачи, били по-щастливи от студентите от първата група.

усмивка смях
ThinkStock/Getty Images

Четири лесни стъпки за повече щастие всеки ден

По мнението на учените, спонтанността позволява по-позитивно да преживееш събития в живота си и да подредиш социалната си активност, изхождайки от позитивните възгледи за живота.

Вижте още за щастието и как да го открием:

Звездни усмивки от света на шоубизнеса

За да сте щастливи, правете повече секс от съседите

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Безплатните неща, които ни правят най-щастливи

Най-голямото щастие за всяка зодия

Ето къде се крие щастието, не е в парите

Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА