Щастието е състояние на духа и единствено от нас зависи дали ще бъдем щастливи или нещастни. Вижте 4 стъпки, които ще ви помогнат да се чувствате по-щастливи:

Направете 5 дълбоки вдишвания и издишвания

Дишането е това, което ни поддържа живи. Ако спрем да дишаме, животът приключва. В дишането е скрита много по-голяма сила, която ни позволява да овладеем вътрешните си сили. Често обаче ние използваме основно повърхностното си дишане, което поддържа живота ни, но няма силата да го направи по-добър и осъзнат. Затова опитайте да направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Ще почувствате как стреса и напрежението изчезват.

вдишване
Thinkstock/Getty Images

Поискайте си прошка за грешките, които сте допуснали предишния ден

Едва ли има човек, който смята себе си за безгрешен. Всички правим грешки, за които по-късно съжаляваме. Прошката помага да се справим с всичко това. Благодарение на нея се освобождаваме от причините за нашето страдание. Признанието за нашите грешки не може да промени миналото, но може може да създаде едно ново и по-добро настояще.

Изразявайте благодарността си

Чрез изразяването на благодарност ние чувстваме едно блаженство и щастие от това, което имаме. Не се тревожете за нещата, които нямате, защото това ще ви донесе само страдание. Сменете призмата и мислете само за това, което ви радва и ви носи удоволствие - мислете за прекрасните отношения, които сте създали.

Усмихвайте се дори и без причина

Когато се усмихваме ние отключваме хормоните на щастието - серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо премахват меланхолията. Усмивките доказано намаляват стреса и кръвното налягане. Освен това повишава имунитета. Затова не се колебайте и се усмихвайте.

усмивка
Thinkstock/Getty Images


Вижте още за щастието и как да го открием:

За да сте щастливи, правете повече секс от съседите

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Безплатните неща, които ни правят най-щастливи

Най-голямото щастие за всяка зодия

Какво ни кара да сме „на седмото небе“ от щастие?

Ето къде се крие щастието, не е в парите

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук