Известни мъже с ниско либидо
Известни мъже с ниско либидо / снимка: БГНЕС, архив

Много известни личности са били лоши любовници. Тези мъже са оставили незаличима следа в историята благодарение на своята работа, но често не са успявали да впечатлят жените.

Списъкът е съставен въз основа на цитати и исторически факти. Френският писател и философ Жан-Пол Сартр в средата на 20 век е на върха на славата си, но не е най-големият почитател на моногамията. Той използвал интелекта си, за да завладява жените, дори се е смятал за "академичния Дон Жуан". Слуховете обаче твърдят, че е бил ужасен любовник, уточнява БГНЕС.

Ирландският писател Уилям Бътлър Йейтс пък страдал от импотентност. На 68-годишна възраст той се подлага на операция, която трябвало да разреши проблема му. Той твърдял, че операцията е преминала успешно и се впуснал в няколко приключения, за да компенсира загубеното време.

Кафка презирал секса, смятал го за мръсен. Австрийският писател не бил уверен в себе си и не харесвал тялото си. Не се показвал гол пред никого, макар че често посещавал публични домове, в които се практикувал групов секс.

За крал Луи XVI имало слухове, че страда от някакви сексуални смущения и не е консумирал брака си с Мария Антоанета в продължение на 7 години. Според много историци, той просто не бил привлечен сексуално. Братът на Мария Антоанета дал няколко съвета за секса на краля, след което бракът бил консумиран. Никой обаче не знае какви са съветите.

Зигмунд Фройд, бащата на психоанализата, често говори за майка си. Той пък попада в този списък заради зависимостта си към кокаина и мастурбацията.