Изложба с костюми на супергерои от киното направи Армани
Изложба с костюми на супергерои от киното направи Армани / снимкa: БГНЕС

Звезди от киното, музиката, модата и спорта присъстваха на откриването на изложба на Джорджо Армани в нюйоркския музей Метрополитен. Изложбата с костюми на дизайнера на висша мода се вдъхновява от супергерои от анимационното кино.

Изложбата се нарича „Superheroes, fashion and fantasy" и се финансира от Армани. Тя показва 60 модела - сред тях са не само произведения на Армани, а и на други стилисти, творили за киното, като Пиер Карден, Жан-Пол Готие, Джон Галиано.

Супермен е най-хубавият мъж, който някой може да си представи, каза Армани по време на откриването.

Супергероят е лайтмотивът сред всичките експонати, сред които присъстват от Батман до Хубава жена. Те са изобразени под формата на статуи, наподобяващи древногръцки богове. Изложени са и костюмите, обличани от звезди от киното в различни филми, като например този на Мишел Пфайфер в ролята й от филма „Завръщането на Батман “(1992), костюмите от трите филма на "Spider-man. Сред гостите на откриването на изложбата бяха Джулия Робъртс, Джордж Клуни, Том Круз, Кейти Холмс, Дейвид и Виктория Бекъм, Карл Лагерфелд, Долче и Габана, Донатела Версаче.

www.prontosofia.com