Ева Лонгория
Ева Лонгория / Gulliver/Getty Images
Знаменитостите не са просто популярни лица, които се появяват във филми, предавания и статии. Те често са образци за подражание, а техните действия вдъхновяват милиони по цял свят. Именно затова тяхната мисия е отговорна.

Много звезди използват своята слава, за да популяризират избрани каузи. А някои дори го правят само с едно селфи. Каналът на Мария Захариева във vbox7 разказва:

Рийз Уидърспун

Носителката на награда Оскар използва своята слава, за да популяризира каузата за равенството на половете. Прави го често и в телевизионни и печатни интервюта. Това, за което Уидърспун мечтае, е еднакво заплащане и еднакви условия на труд на жените актриси, режисьори и сценаристки.
 

Аштън Къчър

Актьорът се бори срещу трафика на хора. Заедно с бившата си съпруга Деми Мур дори основаха през 2012 г. неправителствена организация, чиято цел е защитата на деца в риск. Актьорът ползва своята слава и успя да спечели за каузата си гиганти като Google, Microsoft и Facebook.
 

Ева Лонгория

Актрисата има своя фондация, чиято основна цел е да помага на хора със специални интелектуални нужди. Ева Лонгория неведнъж е споменавала, че се бори за по-добър и по-качествен живот на тези хора. Освен с това Лонгория има организация, бореща се за равен достъп до образование на деца от Латинска Америка.

Четири холивудски диви се събраха за благотворителност (ГАЛЕРИЯ)

The Weeknd

Каузата на музиканта е борба с масовия глад в Африка. Самият той дари 1 млн. долара на Обединените нации по програма за осигуряване на храна на континента. С тези средства са закупени и разпределени 2 млн. ястия в Етиопия. Самият The Weeknd е с етиопски корени и редовно призовава феновете си да даряват.
 

Доли Партън

Легендата на Холивуд е известен филантроп. Певицата се бори срещу неграмотността, а фондация, чийто патрон е, подпомага деца в целия свят в достъпа им до образование. Освен това осигурява и стажове за същите деца.