Гъбена диета завладя Холивуд
Гъбена диета завладя Холивуд / снимка: БГНЕС

Сред необичайните диети на холивудските знаменитости се появи нов режим на основата на гъби, който завъртя умовете на милиони дами по света.

Привърженички на гъбената диета са Кейти Пери и Кели Озбърн, която шокира света на шоубизнеса с рязката промяна на фигурата си преди около година. Според тях гъбите са зеленчук, който може да служи като главно оръжие срещу затлъстяването, като основният приоритет е, че намалява обиколката във всички части от тялото с изключение на гърдите.

Гъбената диета би трябвало да помогне на дамите да се вталят за две седмици, ако поне в едно от храненията си през деня включат гъбено ястие. Според диетолози гъбите са доста хранителни, което намалява нуждата от високо-калорични храни. Те поддържат функцията на червата, оставяйки чувство за удовлетворение и засищане на апетита. По този начин се предотвратява и преяждането, отбелязва БГНЕС.

Освен това гъбите са изключително богати на протеини, които са най-добрият източник на енергия. Съдържат витамини, желязо и цинк, вещества, които правят косата, кожата и ноктите здрави и силни.