/ Gulliver/Getty Images
Актрисата Гуинет Полтроу, която през последните години се изявява като лайфстайл гуру, споделя, че решението да се раздели с първия си съпруг Крис Мартин е било достатъчно болезнено, но нищо не я е подготвило за обществения присмех, последвал съобщението им за "съзнателно разединяване", предаде Ройтерс.

С този израз звездата от филма "Влюбеният Шекспир" и фронтменът на британската група "Колдплей" оповестиха раздялата си през 2014 г. след продължил 10 години брак, изразявайки същевременно надеждата си да останат добри приятели, припомня агенцията.

В есе за септемврийския брой на британското издание на сп. "Вог", Гуинет Полтроу споделя, че е знаела, че раздялата й с Мартин ще привлече внимание.

"Не съм си и представяла обаче това, което последва. Изненадата на обществеността бързо отстъпи място на гнева и присмеха. Странна комбинация между яд и подигравки, на каквато никога преди това не съм била свидетел", пише Полтроу.

"Острата реакция ме накара да заровя по-дълбоко главата си в пясъка, отколкото през досегашния си живот като публична личност", допълва основателката на лайфстайл компанията Гуп.

Изразът "съзнателно разединение" е използван от терапевта, с който двойката работи с цел да избегне язвителността и да запази близостта си въпреки раздялата.

"Честно казано, терминът звучеше малко наситен, болезнен, труден за преглъщане. Бях заинтригувана по-малко от него, обаче, отколкото от чувството", казва Гуинет Полтроу.

Актрисата и лайфстайл гуру, която има две деца от брака си с Крис Мартин, се омъжи за втори път през 2018 г. за телевизионния продуцент Брад Фалчък. Бившият й съпруг присъства на сватбата и се присъедини към младоженците на медения им месец.

Гуинет Полтроу отбелязва, че с течение на времето начинът, по който двойките преодоляват разделите си, се е променил. "Сега хората по-често ме питат не защо, а как сме го постигнали", пише Полтроу. 
БТА