Дженифър Анистън пусна свой гол портрет на търг, за да помогне за събирането на пари за облекчаване от коронавируса, съобщава „Индипендънт“.

Актрисата съобщи новината в профила си в Инстаграм, като сподели видео на фотографа Марк Селиджър, работещ в тъмна стая върху емблематичния фотопортрет, който той заснел през ноември 1995 г.
 
Черно-бялото изображение, на което Анистън позира гола с кръстосани крака, е заснето от Селиджър, след като той е назначен да снима актьорския състав на „Приятели“ година след стартирането му.

Засега най-високата оферта за актовата фотография е $6500.

Скъпи мой приятели, @markseliger си партнира с @radvocacy и @christiesinc, за да продаде 25 свои портрети - включително моя - за облекчение на последствията от COVID-19“, написа Анистън в Инстаграм с публикуването на клипа.

100% от приходите от продажби на този портрет ще отидат в @NAFClinics, организация, която осигурява безплатно коронавирусно тестване и грижи в цялата страна за недооценените медици. Благодаря ти отново, Марк, че ми позволи да бъда част от това", пише актрисата.
 
Публикацията на Анистън, която оттогава е получила повече от един милион харесвания, е обсипана със съобщения за подкрепа от нейни последователи и приятели знаменитости, включително актрисата Рита Уилсън, която написа: „Красива снимка! Красива мацка”.

Дженифър Гарнър добавя: "Страхотно, благодаря ти!"

Говорейки за търга, на който ще бъдат продадени 25-те портрета на знаменитости, фотографът Селиджър сподели, че е знаел, че Анистън ще стане "звезда".

„Още от първия път, когато видях Дженифър Анистън, разбрах, че тя ще бъде голяма звезда“, каза той. „Веднага след снимките препоръчах Дженифър за корицата на списание „Ролинг Стоун“, което разбира се, стана факт. Оттогава работихме много пъти заедно - тя е невероятно лоялна и все така прекрасна като първия път, когато я срещнах."

Други портрети на знаменитости в онлайн търга, който приключва на 12 юни, са тези на Леонардо ди Каприо, Опра Уинфри, Брад Пит, Били Айлиш и Лени Кравиц.
БГНЕС