/ Gulliver/Getty Images
Американската певица Тейлър Суифт е най-скъпоплатената изпълнителка в света, сочи класацията, съставена от списание „Форбс“.

Тейлър Суифт e „Икона” на наградите „Изборът на тийнейджърите”
 
За последната година тя е спечелила 185 милиона долара. Значителна част от тази сума Тейлър е получила от световното си турне Reputation Stadium Tour. Само в САЩ за нейните концерти са продадени билети на стойност 266 милиона долара. Освен това, певицата сключи много изгоден договор със звукозаписното студио Republic Records. Очаква се също така да получи съществена част от продажбите от своя нов албум „Lover“.
 

Втора в класацията, но с далеч „по-скромни“ резултати от победителката, е Бионсе, която е спечелила 81 милиона долара. Трета е барбадоската черна перла Риана с годишни приходи от 62 милиона долара.

Скарлет Йохансон отново е най-скъпоплатената актриса в света
 
В първата десетка на „Форбс“ попадат Кейти Пери с 57,5 милиона долара, Пинк с 57 милиона долара, Ариана Гранде с 48 милиона, Джей Ло с 43 милиона, Лейди Гага с 39,5 милиона. На последните две места са Селин Дион с 37,5 милиона долара и Шакира с 35 милиона долара.
 
Общо десетте най-скъпоплатени певици са спечелили 645,5 милиона долара, което е с 28,55 повече, отколкото година през предходната година, когато техният доход е бил 502,5 милиона долара.
 
„Форбс“ е отчел печалбите на звездите за периода от юни 2018 до юни 2019 г. преди плащането на данъците.
 
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС