"Фаворитката" на родения в гърция режисьор Йоргос Лантимос ни представя Оливия Коулман в ролята на Кралица Ана
"Фаворитката" на родения в гърция режисьор Йоргос Лантимос ни представя Оливия Коулман в ролята на Кралица Ана / Guliver/Getty Images
Колоритна историческа драма с дворцови интриги в Англия от 18 век и лента-автобиографичен обзор на Мексико от 70-те години на миналия век бяха представени на кинофестивала във Венеция, предава ДПА.

"Фаворитката" на родения в гърция режисьор Йоргос Лантимос ни представя Оливия Коулман в ролята на Кралица Ана, властваща над Великобритания и Ирландия. Рейчъл Вайс и Ема Стоун се превъплъщават в две придворни съпернички, които в края на краищата се озовават в леглото на монарха.

Красавици превзеха червения килим на фестивала във Венеция (СНИМКИ)

Филмът показва Ана като крехка жена, която не знае дали някой на света истински я обича. "Тя разполага с прекалено много власт и време" коментира Оливия Коулман, която ще изиграе ролята на Елизабет Втора в третия сезон на сериала "Короната".

Което е доста нехарактерно за историческите драми, диалозите във филма са изпъстрени с вулгарни изрази и явни намеци за секс. С изразните средства на киното ни се представя гротеска на дворцовите нрави отпреди 300 години. Режисьорът твърди, че филмът му се гради върху истински събития.

"Често си мислим, че едва ли не ние сме измислили секса, споделя Оливия Коулман. Но той се е подвизавал много преди нас и за мен беше много забавно "да правим секс" с Ема Стоун!".

Откриха кинофестивала във Венеция, Ванеса Редгрейв получи "Златен лъв"

"Roma" (Рома) е завръщане към испаноговорящите филми от страна на режисьора Алфонсо Куарон. Това се случва пет години след неговия холивудски блокбастър "Гравитация", който също дебютира във Венеция, му донесе "Оскар" за най-добър режисьор.

Рома
Guliver/Getty Images

Лентата е черно-бяла и проследява детството на Куарон. В кинотворбата, която е ода за женската издръжливост, са загатнати проблемите за класовото неравенство и за политическото насилие в началото на 70-те години в Мексико.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook
БТА