Емералд Фенъл
Емералд Фенъл / Gulliver/Getty Images
Британската актриса, режисьор, сценарист и продуцент Емералд Фенъл - популярно име в настоящия награден сезон, ще напише сценария за новия супергеройски филм „Затана“ от вселената на DC Comics, предаде ЮПИ.

Номинациите за Оскар: Разнообразие и изобилно дамско присъствие

Variety съобщи, че 35-годишната Фенъл ще напише сценария за продукцията на "Уорнър брадърс". Сайтът Deadline потвърди новината, отбелязвайки, че засега остава неясно дали тя ще бъде и режисьор на филма.
Комиксовата героиня Затана е създадена от Гарднър Фокс и художника Мърфи Андерсън. Първата ѝ поява е в ноемврийския брой на "Хоукмен" (Човекът-ястреб) от 1964 г.

Куриози и рекорди: 20 „любопитки“ около номинациите за Оскар (СНИМКИ)

В комиксите Затана е илюзионистка и магьосница, известна с участието си в Лигата на справедливостта. Тя е приятелка от детинство с Батман и има романтична връзка с Джон Константин.
Серинда Суон се превъплъщава в образа на Затана в телевизионната поредица "Смолвил".

Емералд Фенъл набра популярност в настоящия награден сезон като сценаристка, режисьорка и продуцентка на филма "Момиче с потенциал" с Кери Мълиган в главната роля.

10 открояващи се филма от холивудския награден сезон (СНИМКИ)

Фенъл получи три номинации за Оскар - за най-добър филм в качеството си на негов продуцент, за режисура и оригинален сценарий.

Емералд Фенъл е известна и с ролята си на Камила Паркър Боулс в четвъртия сезон на хитовия сериал "Короната".
БТА